Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

Ministarstvo rada i socijalne politike Praznici u FBiH

Praznici koji se slave u FBiH ...

Opširnije

ŠTIĆENICI JAVNIH USTANOVA NA ZIMOVANJU
Petak, 19. 01. 2018

Zamjenik premijera i ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, ambasador Turske u Bosni i Hercegovini Njegova ekslencija gospodin Haldun Koš, direktor TIKA-e u Bosni i Hercegovini gospodin Omer Faruk i generalni direktor Zirat Bank u Bosni i Hercegovini, gospodin Ali Riza Akbaš, danas su u hotelu „Bjelašnica“ na olimpijskoj planini Bjelašnica, učestvovali u druženju sa štićenicima Federalnih javnih ustanova koje brinu o osobama sa poteškoćama u razvoju.

Opsirnije...
 
NAJAVA DOGAĐAJA: NASTAVAK KONTINUIRANE PODRŠKE JAVNIM USTANOVAMA
Četvrtak, 18. 01. 2018

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike u saradnji sa Turskom ambasadom u BiH, Turskom agencijom za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) za Bosnu i Hercegovinu i Zirat Bank u Bosni i Hercegovini, u petak 19.01.2018. godine sa početkom u 14,00 sati, u hotelu „Bjelašnica“ na Bjelašnici  organizuje druženje zamjenika premijera i federalnog ministra rada i socijalne politike, Veska Drljače, Njegove ekselencije gospodina Haldun Koša, ambasadora Turske u Bosni i Hercegovini, direktora TIKA-e u Bosni i Hercegovini, gospodina Omer Faruka i generalnog direktora Zirat Bank u Bosni i Hercegovini, gospodina Ali Riza Akbaš sa štićenicima Federalnih javnih ustanova koje brinu o osobama sa poteškoćama u razvoju.

Druženje će se održati u sklopu nastavka pomoći u funkcionisanju Federalnih javnih ustanova za zbrinjavanje osoba sa poteškoćama u razvoju, a koju Ministarstvo kontinuirano nastavlja pružati uz pomoć svojih istaknutih partnera.

Zahvaljujući navedenoj saradnji za štićenike Javnih ustanova obezbjeđeno je zimovanje na jednoj od najljepših olimpijskih planina u Bosni i Hercegovini, Bjelašnici gdje se kroz igru, druženje i zabavu, ali i učenje novih vještina stvoriti pretpostavke za još veći stepen socijalne inkluzije. Pozivamo sve medije da proprate navedeni događaj.