Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

Ministarstvo rada i socijalne politike Praznici u FBiH

Praznici koji se slave u FBiH ...

Opširnije

ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA SVJETSKE BANKE
Utorak, 19. 06. 2018

Zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača sastao se danas s delegacijom Svjetske banke koju je upoznao o najvažnijim aktivnostima koje ovo ministarstvo preduzima u oblasti Projekta, Sporazuma o zajmu (Projekt podrške zapošljavanju) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Opsirnije...
 
PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE UDRUŽENJA PENZIONERA IZ MOSTARA
Ponedjeljak, 18. 06. 2018

U prostorijama Federalnog ministarstvo rada i socijalne politike, upriličen je prijem za predstavnike Saveza županijskih udruga umirovljenika/penzionera u Federaciji BiH iz Mostara, na kojem se između ostalog, još jednom potvrdila opredijeljenost prema zajedničkom radu i saradnji ministarstva i predstavnika ovog značajnog udruženja i bitnog partnera. Ocijenjeno je da samo koordinirano djelovanje može da dovede do realizacije zajedničkih ciljeva i poboljšanja položaja umirovljenika/penzionera.

Opsirnije...
 
ČESTITKA POVODOM RAMAZANSKOG BAJRAMA
Četvrtak, 14. 06. 2018

 

Povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike, Vesko Drljača uputio je čestitku svim građanima islamske vjeroispovijesti.

„Povodom nastupajućeg velikog muslimanskog praznika, Ramazanskog bajrama, u ime svih uposlenika Federalnog ministarstva rada i socijalne politike i svoje lično ime upučujem najiskrenije čestitike svim građanima, islamske vjerosipovijesti sa nadom i željom da ih provedete u zdravlju, sreći i blagostanju okruženi svojim najmilijim“, kazao je Drljača.