Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

Ministarstvo rada i socijalne politike Praznici u FBiH

Praznici koji se slave u FBiH ...

Opširnije

DRLJAČA NA KONFERENCIJI SOCIJALNA ZAŠTITA ZA DJECU: RAZMJENA DOBRIH PRAKSI
Ponedjeljak, 16. 10. 2017

 

Zamjenik premijera Vlade Federacije BiH i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača prisustvovao je danas u Sarajevu otvaranju trodnevne konferencije koja se održava pod nazivom “Socijalna zaštita za djecu – razmjena dobrih praksi” pod organizacijom UNICEF-a BiH kroz saradnju sa Ministarstvom civilnih poslova BiH, Federalnim ministarstvom rada i socijalne politike i Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske. Konferencija od 16.-18. oktobra 2017. okuplja donosioce odluka, stručnjake koji djeluju u oblasti socijalne zaštite iz BiH, Albanije, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Gruzije i Moldavije kako bi razgovarali o inovacijama u oblasti socijalne zaštite, razmijenili iskustva i unaprijedili međusobnu saradnju, te druge aktere koji mogu uticati na politike u ovoj oblasti.

Opsirnije...
 
U PONEDELJAK KONFERENCIJA O SOCIJALNOJ ZAŠTITI DJECE
Petak, 13. 10. 2017

 

U periodu od 16. do 18.10 2017. godine u organizaciji UNICEF-a u saradnji sa Ministarstvom civilnih poslova BiH, Federalnim ministarstvom rada i socijalne politike i Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske održat će se Konferencija o socijalnoj zaštiti djece - razmjena dobrih iskustava.

Opsirnije...
 
ODRŽAN OKRUGLI STO POVODOM MEĐUNARODNOG DANA STARIJIH OSOBA
Četvrtak, 12. 10. 2017

 

U organizaciji Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA), u prostorijama Centra za starenje Općine Centar održan okrugli sto povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba. Navedenom okruglom stolu prisustvovao je i zamjenik premijera Vlade FBiH i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača.

Opsirnije...
 

 KONTAKT INFO

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike
  Marka Marulića 2
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 33 661 782
Fax: +387 33 255 461
E-mail: Ova email adresa je za�ti�ena od spam robota, nije vidljiva ako ste isklju�ili Javascript