Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

Ministarstvo rada i socijalne politike Struktura mirovina

Struktura mirovina u FBiH  

Opširnije


 Praznici u FBiH

Praznici koji se slave u FBiH ...

Opširnije

Donirana ortopedska pomagala
Petak, 19 Prosinac 2014

 

Federalni ministar rada i socijalne politike Vjekoslav Čamber, prisustvovao je svečanom uručenju doniranih ortopedskih pomagala Udruženju paraplegičara i oboljelih od dječje paralize.

Franjevačka teologija u Sarajevu na adresi Aleja Bosne srebrenebr.111, je mjesto na kojoj se održala svečana primopredaja ortopedskih pomagala članovima Udruženja paraplegičara  i oboljelih od dječje paralize, te je pritom predsjednica udruženja Elvira Bešlija uputila riječi zahvale na opremi koja je donirana i koja će biti od velike pomoći mnogima.

Javnosti su se obratili i ministar Vjekoslav Čamber i ravnatelj HKO „Kruh sv.Ante“ fra Joso Oršolić, koji su istaknuli značaj ovog humanog čine posebice u ovo predblagdansko vrijeme, te najavili slične programe pomoći najpotrebnijima.

 
Opširnije...
 
Najava za medije
Četvrtak, 18 Prosinac 2014

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike u suradnji s HKO „Kruh sv.Ante“ u ovom periodu blagdanskih darivanja aktivno djeluje i pomaže svima kojima je potrebna pomoć.

Sutra, 19.12.2014. godine s početkom u 11:00 sati na adresi Aleja Bosne Srebrene br.111, u  Sarajevu, bit će organizirana svečanost uručivanja donacije u vidu ortopedskih pomagala, specijalnih invalidskih kolica, vanjskih i sobnih hodalica, klasičnih invalidskih kolica, i ostalih pomoćnih naprava, članovima Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječje paralize.

Primopredaji će prisustvovati ministar Vjekoslav Čamber, predsjednica Vijeća za osobe s invaliditetom Elvira Bešlija i fra Joso Oršolić, ravnatelj HKO „Kruh sv. Ante“.

Pozivamo sve medije koji su u mogućnosti da poprate ovaj događaj

 
Otvaranje Centra za dnevni boravak djece s posebnim potrebama u Domaljevcu
Srijeda, 17 Prosinac 2014

 

04. prosinca 2014. godine u područnoj školi u Grebnicama, u općini Domaljevac, otvoren je Centar za dnevni boravak djece s posebnim potrebama, uz podršku UNICEFa. Ovo je prvi dnevni centar u Federaciji Bosne i Hercegovine otvoren u okviru škole, što predstavlja posebno pozitivnu stranu projekta. Zajedno s djecom s posebnim potrebama i njihovim roditeljima, prigodnoj svečanosti nazočili su predstavnici Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, UNICEF-a i županijskog resornog ministarstva socijalne skrbi i obrazovanja.

UNICEF je u suradnji sa Federalnim ministarstvom rada i socijalne politike izvršio dvije posjete općini gdje su se identificirale oblasti za pružanje podrške u jačanju socijalne zaštite kao i podrške za djecu s invaliditetom.

Kao rezultat posjeta proizašlo je da će UNICEF podržati otvaranje Dnevnog centra za djecu s invaliditetom gdje će se obezbijediti usluge za preko 20 djece koja žive u općini Domaljevac -  Šamac, a kompletnu opremu će obezbijediti UNICEF BiH. 

 
Opširnije...
 

 KONTAKT INFO

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike
  Marka Marulića 2
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 33 661 782
Fax: +387 33 255 461
E-mail: info@fmrsp.gov.ba