Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

Ministarstvo rada i socijalne politike Struktura mirovina

Struktura mirovina u FBiH  

Opširnije


 Praznici u FBiH

Praznici koji se slave u FBiH ...

Opširnije

Čestitka za Bajram
Petak, 25 Srpanj 2014

 

 
JAVNI POZIV ZA PROVOĐENJE PROGRAMA „ISTRAŽIVANJE I PROCJENA DODATNIH TROŠKOVA KOJI NASTAJU KAO POSLJEDICE INVALIDITETA“
Petak, 18 Srpanj 2014

JAVNI POZIV ZA PROVOĐENJE PROGRAMA- ISTRAŽIVANJE I PROCJENA DODATNIH TROŠKOVA KOJI NASTAJU KAO POSLJEDICE INVALIDITETA

 
Predstavljanje Nacrta javne politike o udomiteljstvu FBiH
Srijeda, 25 Lipanj 2014

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike održalo je  prezentaciju Nacrta javne politike o udomiteljstvu u Federaciji BiH, kao uvod u seriju javnih rasprava o ovom dokumentu, na kojem će se bazirati zakonski okvir za ovu oblast. Na održanom predstavljanju Nacrta  javne politike o udomiteljstvu FBiH govorili su  federalni ministar rada i socijalne politike Vjekoslav Čamber, predstavnica UNICEF-a za BiH, Florence Bauer, te pomoćnik ministra Miroslav Jurešić.

Tijekom 2013. godine Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, uz stručnu i materijalnu podršku Projekta jačanja institucija vlasti i procesa u Bosni i Hercegovini (SGIP), a kojeg financira USAID, započelo je s procesom izrade Dokumenta Javne politike o razvoju udomiteljstva u FBiH. Ovaj bi dokument trebao ishoditi zakonom o udomiteljstvu te doprinijeti razvoju udomiteljstva/hraniteljstva u Federaciji BiH, koje prema pokazateljima s terena, nije na zavidnoj razini.

Ovom javnom politikom nastoji se potaknuti razvoj udomiteljstva u Federaciji BiH, a zakonskim okvirom preciznije definirati ova oblast te izjednačniti prava korisnika i hranitelja u cijelom entitetu. Politikom se želi olakšati proces zbrinjavanja prvenstveno djece bez roditeljskog staranja i djece s invaliditetom, kao i drugih ranjivih kategorija, poput odraslih osoba s invaliditetom i starih osoba bez obiteljskog staranja.

Opširnije...
 

 KONTAKT INFO

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike
  Marka Marulića 2
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 33 661 782
Fax: +387 33 255 461
E-mail: info@fmrsp.gov.ba